blank

 

blank

blankblank
 LÄHETYSTÖ

Seurakunnan lähetystyö perustuu lähetyskäskyyn (Matt. 28: 16-20).
Se on evankeliumin kertomista ja ihmisten auttamista. Paikallisseurakunta on lähettämässä työntekijöitä eri puolille maailmaa toteuttamaan Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä.

Lähettävä seurakunta pyrkii omalla toiminnallaan luomaan taloudellisia edellytyksiä työn toteuttamiseksi. Seurakunnan tehtävä on myös rukoilla omien lähettiensä puolesta.

Lähetyspiirit:
Lähetyspiirit kokoontuvat Kaupunginkirkolla, Kanta-Loimaan srk-talolla, Metsämaalla sekä Alastaron ja Mellilän srk-taloilla. Kaikista lähetyspiireistä tarkemmat tiedot kirkollisissa. Kanta-Loimaan srk-talolla kokoontuu Tilkkutäkkipiiri, jossa neulotaan ja ommellaan erilaisia tuotteita myyntiin lähetystyön hyväksi.

Lähetystapahtumat:

Lähetystyön tukemiseksi järjestetään vuoden aikana useita tapahtumia, mm. osallistutaan arkkihiippakunnan Porkkanamarkkinoille ja valmistetaan Lähetyslounas. Jos olet kiinnostunut tulemaan iloiseen vapaaehtoisten joukkoon, ota yhteys lähetyssihteeriin. Lähetystyöstä vastaa lähetyssihteeri Anja Uusitalo,
puh. 050 5442984 tai anja.a.uusitalo(at)evl.fi


Nimikkosopimukset:
  

Suomen Lähetysseuran kanssa tehty palvelusopimus:

Thaimaa, Armon koti: Bangkokissa sijaitseva Armon koti tarjoaa suojan raskaana oleville naisille, joilla ei ole muuta asuinpaikkaa. Äidit saavat olla Armon kodissa neljä kuukautta lapsen syntymän jälkeen. Heitä autetaan työpaikan hankkimisessa tai ohjataan ammattikoulutukseen. Asukkaat osallistuvat kristilliseen opetukseen ja hartauksiin.  
Diakoniakeskus Marhabanin
työn tukeminen Marseillessa Ranskassa. Ranska on vauras EU-maa. Siksi maa näyttäytyy lupaavana tulevaisuutena monille Pohjois- ja Länsi-Afrikan asukkaille. Tulijoita olisi enemmän kuin otetaan vastaan, eikä oma paikka löydykään uudessa maassa helposti. Köyhyys ja juurettomuus kasautuvat. Suomen Lähetysseura tukee Marseillessa maahanmuuttajien parissa tehtävää työtä. Protestanttinen diakoniayhdistys Marhaban tarjoaa diakonista palvelua ja hengellistä toimintaa, erityisesti maahanmuuttajanaisille ja -lapsille. Tämä toiminta välittää Raamatun sanomaa ja helpottaa enimmäkseen maahanmuuttajia sopeutumaan ranskalaiseen yhteiskuntaan.   
Diakoniakeskus Marhaban

 

Papua-Uusi-Guinea
Nimikkolähetti Alan Brown on kovain kielen lukutaito- ja raamatunkäännöstyössä Raamatunkäännöstyön periaatteena on ollut mahdollistaa jokaiselle kristitylle omankielinen Raamattu. Papua-Uudessa-Guineassa puhutaan satoja kieliä. Lähetysseuran työntekijät tekevät yhteistyötä Wycliffe Raamatunkääntäjn työ


 

Kambodzha on yksi maailman köyhimmistä maista. Levoton ja väkivaltainen menneisyys on hidastanut maan demokraattista kehitystä. Monilla lapsilla ei köyhyyden tai muiden syiden takia ole mahdollisuutta käydä koulua. Paljon lapsia on myös orpokodeissa, sillä köyhät perheet lähettävät lapsiaan orpokoteihin paremman tulevaisuuden toivossa.


Kolumbia

Nimikkolähetti Arja Koskinen toimii Latinalaisen Amerikan aluepäällikkönä. Hänen kotipaikkansa on Nicaragua, josta käsin hän hoitaa Lähetysseuran työtä Boliviassa, Kolumbiassa ja Venezuelass
a alkuperäiskansojen, etnisten vähemmistöjen ja muiden haavoittuvien väestöjen parissa.

   Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kanssa tehdyt sopimukset:

Japani, seurakuntatyö: Korkean koulutustason ja ahkeran työnteon Japani on yksi maailman taloudellisesti vauraimmista maista. Mutta rikkainkin ihminen on köyhä ja onneton, jos häneltä puuttuu iankaikkinen aarre Taivaassa.


Kenia, maasaityö

Perusseurakuntatyössä opetetaan kristinuskon perusteita, kastetaan ja jaetaan ehtoollista. Lisäksi on evankelioimistyö niiden tavoittamiseksi, jotka eivät Kristusta tunne. N. 25 % maasaista on kristittyjä.


   


Japani, seurakuntatyö: Korkean koulutustason ja ahkeran työnteon Japani on yksi maailman taloudellisesti vauraimmista maista. Mutta rikkainkin ihminen on köyhä ja onneton, jos häneltä puuttuu iankaikkinen aarre Taivaassa.


Viro, nimikkolähetti Kari Tynkkynen

Uskontotilanne näyttää varsin synkältä, kun kysytään kristillisten yhteisöjen virallista jäsenyyttä, luvuksi saadaan alle 20 %. Neuvostohistorian vuoksi kouluissa ei ole ollut uskonnonopetusta. Rippikoulu tavoittaa murto-osan ikäluokasta. Kristillisen uskon ja kirkkojen tuntemus on heikko. Lähetystyön tarve on ilmeinen.
 


Kansanlähetys
 

Nimikkolähetit Päivi ja Hannu Heinonen ovat Lähetyslentäjät (MAF) – järjestön palveluksessa Keniassa. Hannu on koneinsinööri ja Päivi askarruttaja. Lähetyslentotyö tarjoaa läheteille ja kansallisille työntekijöille mahdollisuuden turvalliseen ja nopeaan matkaan työkohteeseensa paikallisen heimon pariin. Sairaskuljetukset ja katastrofiapu ovat osa lähetyslentäjien työtä. 

 

Loimaan seurakunta 

Seurakuntapalvelut 

Puh. 02 776 4400

Avoinna
ma-ti, to-pe
klo 9-13
suljettu keskiviikkoisin

Käyntiosoite:
Turuntie 32
LoimaaLoimaan seurakunnan
postiosoite:

Turuntie 32,
32200 Loimaa

Sähköposti:
loimaa.seurakunta(at)evl.fi

blankblank

©  Loimaan seurakunta - Seurakuntapalveluiden virasto Puh. (02) - 776 4400 Fax. (02) - 776 4438  Avoinna ark. 9-13(ei ke) 
Sivuston toteutus Trival Oy