blank

 

blank

blankblank
 

Yleistä


Luterilainen kirkkomme on lauletun Sana kirkko. Tästä syystä seurakunnan musiikkityön ydin on monipuolinen kuorotoiminta. Kaikissa seurakuntamme kirkoissa on toimiva kirkkokuoro, jota johtaa alueen kanttori. Lisäksi Alastarolla toimii innokas lapsikuoro, sekin kanttorin johdolla. Kuorojen lisäksi saamme musiikillisia avustajia aina tarvittaessa seurakunnan aktiivisista musiikinharrastajista ja paikkakunnalla olevista ammattimuusikoista. Kiitos heille! 
 
Kirkkomme ovat haluttuja konserttipaikkoja ja meillä on akustisesti hyvin erilaisia kirkkoja. Kanta-Loimaalle sopivat hyvin isot orkesteri-, kuoro- ja urkukonsertit, varsinkin kun kirkon urkuparvella komeilevat B.A Thulenin rakentamat pneumaattiset urut. Ne ovat yhdet Suomen suurimmista historiallisista uruista, joiden yhtenä arvona pidetään myös sitä, ettei soitinta ole muutettu rakentamisen jälkeen. Metsämaan ja Virttaan pienissä puukirkoissa taas soi parhaiten kamarimusiikki, joka hukkuisi ison kirkon akustiikkaan. Alastarolla ja Mellilässä on mahdollisuus esittää lähes mitä tahansa ja Kaupunginkirkkoon istuu loistavasti myös nykymusiikki, esimerkkinä tästä mm. vuosittain järjestetyt Metallimessut sekä eri gospel-kuorojen ja bändien konsertit. 
Musiikkityö järjestää erilaisia tilaisuuksia tasapuolisesti eri puolalla seurakuntaa, osin myös yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Myös ulkopuolisia konsertoijia tulee seurakuntaan runsaasti. Voimme tarjota monipuolista konserttiohjelmaa monissa kirkoissamme. Ilmoittelemme sekä Loimaan Lehden kirkolliset-palstalla että kotisivujen Tapahtumakalenterissa. Lisäksi lähetämme puffeja paikallisiin lehtiin sekä tiedotamme konserteissa eri paikkoihin viedyillä julisteilla. 

Kuorotoiminta

Kuorolaulu on monin eri tavoin hyvää tekevä harrastus. Se on keino ylläpitää vilkasta musiikillista ja sosiaalista elämää. Kuorossa laulamisella on tutkitusti myönteisiä terveysvaikutuksia ja lisäksi se ennaltaehkäisee muistihäiriöitä. Seurakunnassa on monta erityyppistä kuoroa, jotka ilomielin ottavat mukaan uusia laulajia. Aluksi voi tulla vaikka vain seuraamaan ja kuuntelemaan harjoituksia, eikä heti tarvitse olla täysinoppinut stemmalaulaja. Nuotinlukutaitoakaan ei välttämättä vaadita.
Seurakunnan kuorotoiminta kattaa koko elämänkaaren aina päiväkoti-ikäisistä eläkeläisiin. 

Lapsikuorot:

 
Päivänkakarat harjoittelevat perjantaisin Kanta-Loimaan srk-talolla klo 16.30-17.15.  Päivänkakarat on tarkoitettu kaikille n 4-10- vuotiaille tytöille ja pojille ja se on osa yhteiskristillistä Jippii-kuorotoimintaa, johon kuuluu yli 100 lapsikuoroa eri puolilta Suomea. Yksi merkittävä osa kuoron toimintaa ovat oman seurakunnan toiminnan lisäksi isot tapahtumat, joissa kuorot kokoontuvat esiintymään suurkuoroina. Päivänkakaroiden toimintaa vetävät Loimaalla Melisa Stevanovic ja Heini-Sisko Borra. Jippii-kuorotoiminnasta saa lisätietoa www.jippiimissio.fi
 
Laululintuset (Alastaro) pitävät toistaiseksi toiminnastaan taukoa.   
 

Aikuiskuorot:

Kirkkokuoroja on neljä: Kanta-Loimaan, Kaupunginkirkon, Alastaron ja Mellilän kuorot. Mellilässä toimii kirkkokuoron lisäksi Naisten lauluryhmä. Metsämaan Kappelikuoro ja Alastaron Messuryhmä ovat projektiluonteisia kuoroja, jotka harjoittelevat joitakin kertoja sovittuja jumalanpalveluksia tai konsertteja varten. 
 

KUOROJEN HARJOITUSAJAT- JA PAIKAT SEKÄ YHTEYSHENKILÖT:

 
Mellilän Naisten lauluryhmä Mellilän srk-talolla keskiviikkoisin klo 18.00
- Martti Pihlajamaa, p. 0400 194473 
Kaupunginkirkon kirkkokuoro kirkolla torstaisin klo 18.00
- Martti Pihlajamaa
Kanta-Loimaan kirkkokuoro Kanta-Loimaan srk-talolla perjantaisin klo 17.30. 
- Melisa Stevanovic, p. 045 3427267
 
Metsämaan Kappelikuoro ja Alastaron messuryhmä: harjoituksista sovitaan erikseen ja ne ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa. 
 
Päiväkuoro on tarkoitettu kaikille niille, joilla on aikaa iltapäivisin. Pelkkää kiinnostus tai innostus laulamiseen riittää. Harjoitus joka toinen keskiviikko Kaupunginkirkolla klo 13.00 -  Marjukka Lehtola, p. 044 0238145
 
Kanttorit antavat mielellään lisätietoja kuorojen toiminnasta ja harjoituksista.   
"Minä laulan kiitosta Herralle, hän pitää minusta huolen." 
 

Kirkkomuskari

Kirkkomuskari  on 3-6 -vuotialle tarkoitettu musiikkileikkikoulu. Muskarissa lauletaan, soitetaan ja leikitään. Lastenohjaaja Tiina Mikola ja kanttori Marjukka Lehtola pitävät muskareita Kaupunginkirkolla keskiviikkoisin klo 15.30 ja 16.30. 
 

Toimitusten musiikki

Musiikilla on merkittävä rooli kirkollisissa toimituksissa, oli kyse juhlistamisesta tai lohduttamisesta. Kanttorit tarjoavat mielellään oman asiantuntemuksensa seurakuntalaisten käyttöön, ja heillä on valmiuksia toteuttaa toiveita monella eri musiikkityylillä. Heiltä voi kysyä neuvoa ja mielipidettä oikean, itselle sopivan musiikin valintaan. Harvinaisempien teosten kohdalla toiveet on hyvä saada tietoon ajoissa (kaksi viikkoa ennen tilaisuutta), samoin tuntemattomampien teosten nuotit on toimitettava kanttorille harjoittelemista varten kaksi viikkoa aiemmin.
 
Kirkoissamme ja kappelissa on kaikissa käytössä urut, useimmissa myös flyygeli/piano. Laulujen suhteen voi myös esittää toiveita. Teemme parhaamme, jotta seurakuntalaiset saisivat toiveensa kuuluviin musiikin osalta.
 
Vihkimiseen liittyvästä musiikista on olemassa paperinen esite, saatavilla seurakuntapalvelujen virastosta. Sähköisenä esite löytyy tästä  
  

Urkumusiikki

Urut ovat oleellinen osa kirkkoa. Urkumusiikki on kuitenkin monelle harvinaista kuunneltavaa tai kappaleiden nimet saattavat olla tuntemattomia. Monesti onkin mukava ennen toimitusta kirkossa päästä kuulemaan, miltä jokin kappale kuulostaa ja jopa valita oman mielen mukaisia kappaleita. 
 
Alla olevasta soittimesta pystyt kuuntelemaan musiikkinäytteitä ja valitsemaan sopivia omaa toimitustasi varten. Näytteiden yläpuolella on  kappaleen genre ja tilaisuus johon musiikki on tarkoitettu. Näytteet samoin kuin panoramakuvien yhteydessä olevat musiikit ovat soittaneet kanttorit Rudolf Cerc ja Martti Pihlajamaa. 
Kuunneltavissa olevien näytteiden lisäksi tarjolla on myös paljon muutakin urkumusiikkia. Kysy rohkeasti neuvoa, tai tuo oma toiveesi esiin! 
 


Näytteet samoin kuin panoramakuvien yhteydessä olevat musiikit ovat soittaneet kanttorit Rudolf Cerc ja Martti Pihlajamaa. 
 

Tarvitset uudemman version Adobe Flash Player:istä. Voit ladata sen tästä.

Loimaan seurakunta 

Seurakuntapalvelut 

Puh. 02 776 4400

Avoinna
ma-ti, to-pe
klo 9-13
suljettu keskiviikkoisin

Käyntiosoite:
Turuntie 32
LoimaaLoimaan seurakunnan
postiosoite:

Turuntie 32,
32200 Loimaa

Sähköposti:
loimaa.seurakunta(at)evl.fi

blankblank

©  Loimaan seurakunta - Seurakuntapalveluiden virasto Puh. (02) - 776 4400 Fax. (02) - 776 4438  Avoinna ark. 9-13(ei ke) 
Sivuston toteutus Trival Oy